MALEŃSTWA

Letnie zabawy

Ruch jest życiem, życie jest ruchem(A.Senger)

Dzień Mamy i Taty

Ze wszystkich kwiatów świata
chciałbym zerwać ... słońce.
I dać je potem dla Was,
złociste i gorące.
Słoneczko jest daleko,
ale nie martw się Tato i Mamo,
narysowałem drugie

Mali ogrodnicy

Wiosna  w tym roku była wyjątkowo kapryśna i zmierzała do nas bardzo powoli, dlatego też nasze Maleństwa postanowiły same założyć zielony kącik w naszej sali, z nadzieją, że w ten sposób zwabią do nas tę piękną porę roku.

Dzień Babci i Dziadka

Dziś mojej Babci i mojemu Dziadkowi życzenia złożę,
w wiązankę kwiatów serduszko włożę

i wiem, że bardzo będą się cieszyć,
kiedy zobaczą, że do nich śpieszę.
Moja Babcia i Dziadek są najlepsi na świecie
- wszystkim wam powiem, bo wy nie wiecie!

Rok szkolny 2015-2016

"Tajemnice kuchni"

Młodsze dzieci chętnie podpatrują, co dzieje się w kuchni. W kwietniu „Maleństwa” odwiedziły przedszkolną kuchnię oraz podpatrywały pracę kucharek. Poznały zasady zdrowego odżywiania się, nakrywania do stołu oraz kulturalnego zachowywania się przy posiłku.

„Optymistyczne Muzykowanie”

Pierwsze koty za ploty”. Występ poza terenem przedszkola mamy już za sobą. Laura Żukowska, Zosia Kudzinowska i Antoś Łapiński 14.04. 2016 r. wzięli udział w IV Festiwalu „Optymistyczne Muzykowanie” który odbył się w białostockim MDK. Nasze maluszki zaśpiewały i zilustrowały ruchem optymistyczną piosenkę pt. „Zielona Wiosna” a występ najmłodszych uczestników został nagrodzony gorącymi oklaskami.

Rok szkolny 2014-2015

Zabawy fundamentalne

Zabawa fundamentalna „Kręgle” – jest to istotne ćwiczenie wspomagające koordynację ręka/oko, które uczy również prostych działań matematycznych.

oddzialy / malenstwa