MĄDRE SOWY

NASI KOCHANI RODZICE

Mama i tata mądre główkiZnalezione obrazy dla zapytania serce rysunek dziecka

Zwiedzamy Politechnikę Białostocką - WYDZIAŁ MECHANICZNY

Zwiedzamy Politechnikę Białostocką - WYDZIAŁ ELEKTRYCZNY

Z wizytą w Bibliotece

Radio "AKADERA"

Znalezione obrazy dla zapytania mikrofon radiowy rysunek

WYCIECZKA DO MUZEUM WNĘTRZ PAŁACOWYCH W CHOROSZCZY

Już całkiem małe dziecko powinno obserwować prawidłowe zasady zachowywania się przy stole. Ważne, by jadło razem z resztą rodziny, przy wspólnym stole.  Dobre maniery przy stole to oczywiście prawidłowa postawa (nie garbimy się, nie trzymamy łokci lub, co gorsza, nóg na stole czy okolicznych meblach), skupienie na wykonywanej czynności (nie czytamy gazet czy książek, nie bawimy się), jedzenie z zamkniętymi ustami (już 2-3 letnie dziecko można zacząć uczyć przeżuwać bez mlaskania), nieprzeszkadzanie innym w spożywaniu posiłku.

W poszukiwaniu dźwięków

Korzystając z uroków pierwszych dni wiosny wybraliśmy się na spacer. Wsłuchiwaliśmy się w odgłosy miasta poszukując różnorodnych dźwięków.Te nasze poszukiwania doprowadziły nas do białostockiego zoo...

W zdrowym ciele zdrowy duch

Wiosna na parapecie

Chcąc przyśpieszyć przyjście wiosny postanowiliśmy założyć w sali zielony ogródek. Zgromadziliśmy  potrzebne przybory - pojemniczki, doniczki, konewki oraz ziemię i nasionka. Przed przystąpieniem do pracy poznaliśmy warunki potrzebne roślinom do wzrostu. Następnie w małych grupkach sialiśmy rzeżuchę, szczypiorek, słonecznik, rzodkiewkę. Po zasianiu i podlaniu rośliny zostały umieszczone w kąciku przyrody, a my  musimy pamiętać o ich podlewaniu oraz obserwować ich  wzrost.

Wytrącanie soli

Dzień Babci i Dziadka

Bal karnawałowy

Balonowe zabawy

Mikołajki

Znalezione obrazy dla zapytania mikołajki obrazki

Kubusiowe urodziny

Znalezione obrazy dla zapytania tort clipart    Czy wiecie, że Kubuś Puchatek obchodzi w tym roku swoje 90 urodziny? Tak, tak, wiele lat już minęło a Kubuś wciąż porusza wyobraźnię i serduszka dzieci na całym świecie. Tak też się stało 24 listopada - tego dnia Kubuś odwiedził nasze przedszkole. Podziękował dzieciom za pamięć i zaprosił do wspólnej zabawy. Były wspólne tańce, zagadki. Nie zabrakło oczywiście tortu.

Spotkanie ze Strażą Miejską

Poznajemy litery

Audycja muzyczna

Znalezione obrazy dla zapytania nutki

Dnia 7 listopada odwiedziły nas dzieci ze Szkoły Muzycznej I i II stopnia w Białymstoku. Koncert w ich wykonaniu umożliwił naszej grupie obcowanie z muzyką "na żywo". Poznaliśmy różne instrumenty, doświadczyliśmy ciekawych wrażeń muzycznych.

Wszyscy lubimy Kubusia Puchatka

Spotkanie z rodzicami

Dnia 18.10.2016r. odbyło się w naszej grupie zajęcie otwarte.  Po zapoznaniu z produktami zdrowego odżywiania, dzieci wspólnie z rodzicami odtwarzały Piramidę Zdrowego Żywienia zaprezentowaną na tablicy multimedialnej.

Odwiedzamy sklep z pieczywem

Robimy szaszłyki owocowe...

Pani Policjant w przedszkolu

17 października w naszym przedszkolu  odbyło się spotkanie dzieci z Panią Policjant. Spotkanie dotyczyło szeroko pojętego bezpieczeństwa: Jak bezpiecznie przechodzić przez jezdnię, jak poruszać się po ulicy, żeby nie doszło do sytuacji niebezpiecznych dla dziecka. Nasze przedszkolaki posiadają takie wiadomości i swoją wiedzą chętnie dzieliły się z Panią Policjant.

Bezpieczne Mądre Sowy

Gdy zamierzasz przejść ulicę:

oddzialy / sowy