TYGRYSKI

Rok szkolny 2017-2018

Co piszczy w trawie?

Świat owadów jest niezwykle fascynujący. Takie maleńkie stworzonka, a mają czasem niesamowite kształty i ubarwienie. Warto więc na wycieczce do lasu czy na łąkę zatrzymać się, pochylić i zajrzeć, co tam piszczy w trawie. Tu się uwija pracowita mrówka, tam żuczek drepcze po ścieżce, gdzie indziej przysiadł wielobarwny motyl...

Poranek Freblowski u Tygrysków

13 kwietnia nasze przedszkole odwiedzili Dyrektorzy olsztyńskich i podolsztyńskich przedszkoli, aby zobaczyć jak pracujemy i świetnie się bawimy w grupach zabawowo zadaniowych.  Cały tydzień rozmawialiśmy o zwierzętach na wsi, a piątkowe zajęcia to świetne podsumowanie całego tygodnia pracy.

Konkurs "Eko- strażnik. Razem na straży przyrody"

19.04.2018 w Zakładzie Unieszkodliwiania Odpadów Komunalnych w Białymstoku, odbyło się uroczyste wręczenie nagród uczestnikom konkursu "Eko- strażnik, Razem na straży przyrody"  którego organizatorem była Straż Miejska oraz PPHU ,, Lech” Sp. z o.o.

Zabawy na powietrzu

Jak pięknie możemy się bawić na naszym przedszkolnym podwórku!!!

Rok szkolny 2015-2016

Zielony ogródek

Wiosna jest już w naszej sali. Wspólnymi siłami założyliśmy zielony ogródek na parapecie. Uprawiamy nowalijki, kwiaty i warzywa.

Rok szkolny 2014-2015

W Operze

Dnia 11.06. 15r. dzieci z grupy ,,Tygryski” odwiedziły Europejskie Centrum Sztuki, które mieści się w Foyer Opery i Filharmonii Podlaskiej. Przedszkolacy obejrzały wystawę kostiumów ze znanych musicali i oper np: ,,Skrzypek na dachu”, ,,Pimpinone”, ,,Upiór w operze”, ,,Korczak”, ,,Traviata”. Pani przewodnik ze szczegółami opowiadała o każdym stroju. Dziewczynki mogły nawet założyć nakrycie głowy, a chłopcy byli zainteresowani bronią.

Wycieczka autokarowa z okazji Dnia Dziecka

W tym roku najważniejsze święto ,,Dzień Dziecka” wszystkie dzieci z naszego przedszkola spędziły w gospodarstwie agroturystycznym Zawyki koło Łap.

oddzialy / tygryski