TYGRYSKI

Cała Polska czyta dzieciom

Już po raz kolejny  rodzice włączyli się w akcję czytania dzieciom. Tym razem mama Zosi Mystkowskiej, Pani Olga,   przeczytała dzieciom jedną z przygód Olafa. Wszyscy słuchali z uwagą i zaciekawieniem. Dziękujemy za wizytę i zapraszamy kolejnych rodziców!

11 listopada Święto Niepodległości

Jesteśmy Polką i Polakiem. Dziewczynką fajną i chłopakiem. Kochamy Polskę z całych sił. Chcemy byś również kochał ją i Ty.

Warsztaty twórczego recyklingu

Warsztaty twórczego recyklingu mają na celu budowę świadomości o potrzebie ponownego wykorzystywania materiałów dzięki czemu ograniczamy ilość wytwarzanych odpadów. Na warsztatach Wasze dzieci zaprojektowały i wykonały własną torbę ekologiczną, którą będą mogły zabrać na zakupy lub do biblioteki.

Czytanie buduje zdolności przeżywania

Czytanie buduje zdolności przeżywania: dostrzegania, nazywania emocji i odczuwania ich, nawet tych najsilniejszych, w sposób bezpieczny. Przeżycia są „ukryte” w bohaterze bajki, historie i bohaterowie budują w dzieciach odwagę do wyrażania uczuć. Czytanie to czynność niespieszna – pozostawia pole i przestrzeń, by dziecko uczyło się procesu przemyśliwania i rozumienia spraw. Czytając nie tylko przyjmuje bodźce i reaguje na nie – może je przepracować, ocenić, ustosunkować się do nich.

Naturalne witaminy lubią chłopcy i dziewczyny. Bo najlepsze witaminy to owoce i jarzyny

Już się jesień rozminęła z latem. Przyszła pora na kolacje pstrokate.
 Synowie i córki! Siekajcie ogórki, selery i pory, marchew, pomidory w drobniusieńką kratkę. Zrobimy sałatkę.

Bukieciki

Posypały się listeczki dookoła, To już jesień te listeczki z wiatrem woła: Opadnijcie moje złote i czerwone, jestem jesień przyszłam tutaj, w waszą stronę.
Lecą listki, lecą z klonu i kasztana. Będą z listków bukieciki złote dla nas.
Nazbieramy, nastawiamy na stoliku Tych jesiennych, tych pachnących bukiecików.

Po wycieczce ...

Wszystko co zobaczyliśmy do przedszkola przynieśliśmy,

Cała Polska czyta dzieciom

20 września  do naszej grupy przyszła Pani Marta Kudzinowska, mama Zosi, aby przeczytać nam bajkę w ramach akcji Cała Polska czyta dzieciom”.  Wszyscy słuchali z uwagą i zaciekawieniem. Rok przedszkolny 2017/18 jest ogłoszony rokiem wartości.    W dzisiejszym świecie coraz więcej jest zdarzeń, które świadczą o głębokim kryzysie wartości moralnych. Dlatego ważne jest, by dzieci od najmłodszych lat rozumiały, czym są i czemu służą wartości.

Wycieczka na skrzyżowanie

Przez ulicę idą dzieci,

Witaj przedszkole

Przyjaźnie i wesoło, żegnamy rzekę i las.

oddzialy / tygryski