INFORMACJA DLA RODZICÓW DZIECI NOWO PRZYJĘTYCH

Serdecznie zapraszamy dzieci nowo przyjęte do naszego przedszkola
wraz z rodzicami na zajęcia adaptacyjne, które odbędą się w dniach:

27 – 29 sierpnia 2018 r. ( poniedziałek, wtorek, środa)

w godzinach 1630 - 1800

Nasze przedszkole od wielu lat realizuje program adaptacyjny, którego głównym celem jest obniżenie poziomu stresu dziecka przed pójściem do przedszkola. Z naszych obserwacji wynika, że zajęcia tego typu mają duży wpływ na obniżenie lęku maluchów przed nowym i nieznanym. Wszystkich problemów nie rozwiązują, ale z całą pewnością zmniejszają ich siłę i natężenie.

Podczas tych spotkań będziecie mieli Państwo okazję wraz ze swoimi dziećmi poznać placówkę, inne dzieci i ich rodziców oraz skonsultować się z nauczycielkami.
Przyszli wychowankowie Przedszkola Samorządowego Nr 35 „ Wesołe” w Białymstoku (przy czynnym udziale swoich rodziców) będą uczestniczyć w zabawach
zapoznawczych, integracyjnych, ruchowych, muzycznych czy też plastyczno – konstrukcyjnych.

ZAPRASZAMY!

Prosimy, aby każdy uczestnik posiadał obuwie na zmianę.

WYPRAWKA PRZEDSZKOLAKA

1. pościel w worku wraz z poduszką i piżamą

2. wygodne kapcie, łatwe do zakładania
3. ręcznik na pętelce
4. zmiana bielizny i ubrań do pozostawienia w szafce dziecka
Wszystkie rzeczy muszą być podpisane.

Jeżeli chodzi o artykuły higieniczne, plastyczne itp. wnosicie Państwo opłatę z tego tytułu u nauczycielek grupy.
O szczegółach dowiecie się Państwo na zebraniu na początku września. W pierwszym dniu prosimy o przyniesienie opakowania chusteczek higienicznych oraz nawilżanych.

ogloszenia