WYDARZENIA

Mikołąjki

Imieniny  Mikołaja

XIV OTWARTE MISTRZOSTWA SP 19 W TAŃCU TOWARZYSKIM

Dnia 03.12.2017r reprezentanci przedszkola brali udział w mistrzostwach tańca towarzyskiego. Uczestnikom towarzyszyli rodzice i opiekunowie oraz przedszkolny instruktor tańca. Z mistrzostw wszystkie dzieci wróciły z medalami.  Serdecznie gratulujemy!

Dzień Pluszowego Misia

W dniu 23.11.2017r. wszystkie nasze przedszkolaki uczestniczyły w obchodach Światowego Dnia Pluszowego Misia. Mimo coraz nowocześniejszych zabawek moda na misie nie przemija. Tego dnia dzieci przyniosły do przedszkola swoje ulubione misie. Pojawiły się misie wielkie, średnie i malutkie: białe, pomarańczowe, szare i brązowe. Każdy był piękny i kochany. Podczas uroczystości dzieci poznały historię święta, bawiły się przy muzyce oraz brały udział w konkursach. Ten dzień był pełen uśmiechu, wspólnej zabawy z kolegami i ze swoim pluszowym przyjacielem.

"Rzepka"

Dnia 22 listopada nasze przedszkole odwiedzili uczniowie z Policealnej Szkoły nr 1 Ochrony Zdrowia w Baiłymstoku. Celem ich wizyty było pokazanie przedszkolakom przedstawienia pt."Rzepka", do któego sami wykonali sroje i rekwizyty. Po części artystycznej przeprowadzili również część quizzową, w której dobre odpowiedzi były nagradzane. Obie części bardzo się dzieciom podobały.

Patriotyczne śpiewanie

"Co to jest Polska?- spytał Jaś w przedszkolu"- odpowiedzi na to pytanie szukały dzieci podczas uroczystości celebrującej Narodowe Święto Niepodległości. Wszyscy uczestnicy spotkania (dzieci, personel przedszkola), ubrani w kolory barw narodowych, z przypiętymi samodzielnie wykonanymi kotylionami, mieli okazję wysłuchać pięknych wierszy o Polsce oraz pieśni patriotycznych i piosenek. Świąteczna, wesoła atmosfera udzieliła się wszystkim. Wspólnym Patriotycznym Śpiewaniem uczciliśmy to piękne Narodowe święto!

| 1 | 2 |   >>
(wszystkie)