WYDARZENIA

Bezpieczny Przedszkolak

X JUBILEUSZOWA EDYCJA TURNIEJU „BEZPIECZNY PRZEDSZKOLAK”

Wiosna ach to Ty!

Przyleciały skowroneczki z radosną nowiną, zaśpiewały, zawołały ponad oziminą: - Idzie wiosna! Wiosna idzie! śniegi w polu giną! Przyleciały bocianiska w bielutkich kapotach, klekotały, ogłaszały na wysokich płotach: - Idzie wiosna! Wiosna idzie!  po łąkowych błotach! Przyleciały jaskółeczki kołem kołujące, figlowały, świergotały radośnie krzyczące: - Idzie wiosna! Wiosna idzie! prowadzi ją słońce.

Kto Ty jesteś?

We środę 6 marca odbyła się w naszym przedszkolu audycja muzyczna, która miała na celu omówienie tematyki związanej z naszą ojczyzną oraz przekazanie wartości patriotycznych. Dzieci dowiedziały się jakie mamy tradycje, jakie regiony geograficzne i jakie są związane z nimi tańce narodowe i muzyka. W ciekawy sposób zostały przedstawione informacje dotyczące hymnu narodowego, flagi państwowej oraz godła. Muzyczna podróż po Polsce okazała się znakomitą zabawą.

W karnawale same bale

Znalezione obrazy dla zapytania bal karnawałowy

W karnawale, w karnawale

W Radosnym oczekiwaniu na Święta…

Już od pierwszych dni grudnia wszystkie  dzieci rozpoczęły czas radosnego oczekiwania na najpiękniejsze święta w roku.

| 1 | 2 | 3 |   >>
(wszystkie)