WYDARZENIA

Uroczyste obchody Dnia Dziecka

PT. „TYDZIEŃ WESOŁEGO PRZEDSZKOLAKA

Rozśpiewany Białystok

Znalezione obrazy dla zapytania chór dziecięcy gifChór naszego przedszkola brał udział w przeglądzie chórów przedszkolnych "Rozśpiewany Białystok" w Młodzieżowym Domu Kultury. Za występ chó został nagrodzony złotym dyplomem. Serdecznie gratulujemy wszystkim śpiewającym.

IX WOJEWÓDZKI TURNIEJ BEZPIECZNEGO PRZEDSZKOLAKA

Chcemy lepiej niż rodzice pieszo chodzić przez ulicę.

VII PRZEGLĄD UZDOLNIEŃ I TALENTÓW DZIECI

Już po raz siódmy  gościliśmy w naszym przedszkolu uczestników  Międzyprzedszkolnego Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci

WITAJ WIOSNO !

Ostatnie wzgórki śniegu znikają na łące. Cała ziemia paruje i wyżej świeci słońce. Bałwanek na podwórku już się zmienia w wodę, a wierzby wokół domu puszczają pędy młode. Lecz wiosna nie przychodzi choć ciągle o niej śnimy bo boi się Marzanny złej wróżki śnieżnej zimy. Nie zakwitną pierwiosnki, nie zazielenią się zboża dopóki zła Marzanna nie odpłynie do morza. Niekiedy wiosna przybywa a zima szybko znika. Zrobimy dziś Marzannę ze słomy i z patyka. Śpiewając pieśń o wiośnie, spotkamy się nad rzeczką, wrzucimy w nią Marzannę niech płynie, lecz daleko.

| 1 | 2 | 3 | 4 |   >>
(wszystkie)