WYDARZENIA

Morza, lądy, oceany - wycieczka

Mądre Sowy aktorami...

„Wszyscy kochali Czerwonego Kapturka a najbardziej babcia, która mieszkała za lasem. Pewnego dnia mama powiedziała: Był gajowy u mnie z wieczora przyniósł wieści, że babcia jest chora. Trzeba szybko jej zanieść lekarstwa……… „ 7 i 10 czerwca z okazji uroczystych obchodów Dnia Dziecka Mądre Sowy przedstawiły przedszkolakom bajkę pt. „Czerwony Kapturek”. Spektakl w wykonaniu przedszkolaków stał na bardzo wysokim poziomie. Mali aktorzy jaki ich widzowie byli mile zaskoczeni występami kolegów i koleżanek.

Dzień dziecka piątek

Piątek to kolejny dzień uroczystych obchodów Dnia Dziecka. Dzisiaj kolejne starsze grupy spotkały się z pracownikiem – przewodnikiem Straży Miejskiej oraz psem Ajaksem. Dzieci dowiedziały się różnych ciekawostek dotyczących służby psa w Straży Miejskiej oraz właściwego zachowanie przy spotkaniu z nieznajomym psem. Młodsze przedszkolaki obejrzały spektakl teatralny pt. „Czerwony Kapturek” w wykonaniu kolegów i koleżanek z grupy Mądre Sowy oraz puszczały na placu zabaw mydlane bańki. Od godziny 13.30 wszystkie przedszkolaki uczestniczyły w treningu piłkarskim przeprowadzonym przez pana Dominika - trenera z AKADEMII PIŁKARSKIEJ „SUKCES”.

Dzień dziecka czwartek

Czwarty dzień obchodów Dnia Dziecka powitaliśmy tanecznie pod kierunkiem instruktora tańca p. Renaty. Wszystkie dzieci miały możliwość zaprezentowania umiejętności tanecznych, które są znakomitym sposobem na wypracowanie odpowiedniej sylwet, a przede wszystkim dużej przyjemności.

Dzień dziecka środa

„Księga Dżungli” to opowieść muzyczna, na którą wybrały się najstarsze  grupy wiekowe z naszego przedszkola. Piękne kostiumy, scenografia i akcja spektaklu wywarły ogromne wrażenie na naszych milusińskich. Wspólne zdjęcie z aktorami to dodatkowy atut takich spotkań kulturalnych.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |   >>
(wszystkie)