WYDARZENIA

Bezpieczny każdego dnia - uświadomienie konsekwencji płynących

z niewłaściwego zachowania się w domowych pomieszczeniach

EKO-PRZEDSZKOLAK

W ramach działań profilaktycznych realizowanych przez Straż Miejską, 4 stycznia 2018r. nasze dzieci uczestniczyły w zajęciach z cyklu „ Eko – Przedszkolak”, których celem  jest budzenie i kształtowanie świadomych postaw ekologicznych najmłodszego pokolenia naszego miasta. Przeprowadzona pogadanka i  opowiadanie  uświadomiły „ Króliczkom”,  jakie niebezpieczeństwa grożą środowisku naturalnemu ze strony człowieka. Panowie ze Straży Miejskiej jasno określili, jakie konsekwencji mogą spotkać ludzi niewłaściwie zachowujących się. Działania praktyczne w formie zabawy wpłynęły na kształcenie nawyku dbania o czystość i porządek najbliższego otoczenia, jak również przygotowały dzieci do prawidłowego i samodzielnego uczestnictwa w ochronie środowiska.

Bal karnawałowy

Znalezione obrazy dla zapytania bal karnawałowy

Karnawał w przedszkolu -

Niech trwa jak najdłużej
wspaniały karnawał.

CAŁA POLSKA CZYTA DZIECIOM” – TAKŻE BIAŁOSTOCCY POLICJANCI

W dzisiejszym świecie coraz więcej jest zdarzeń, które świadczą o głębokim kryzysie wartości moralnych. Dlatego ważne jest, by młodzi ludzie rozumieli, czym są i czemu służą wartości. Pani Magdalena Ditmar nasza Dzielnicowa, w ramach akcji „Cała Polska Czyta Dzieciom”  przeczytała naszym przedszkolakom baśń pt. „Dziewczynka z zapałkami”. Serdecznie dziękujemy i zapraszamy do dalszej współpracy.

Z wizytą w Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym

Dnia 17.01.2018 r. dzieci z grupy Kangurki i Puchatki odwiedziły pensjonariuszy Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego przy ul. Wołodyjowskiego w Białymstoku. W sali terapeutycznej ośrodka wystawiły Jasełka. Przedstawienie było gorąco oklaskiwane, a na twarzach schorowanych ludzi zajaśniały piękne uśmiechy.

| 1 | 2 | 3 |   >>
(wszystkie)