ARCHIWUM WYDARZEŃ

rok szkolny 2016-2017

Podziękowania Rodzicom

Drodzy rodzice, z całego serca dziękujemy Wam za zainteresowanie i bezinteresowną pomoc na rzecz naszego przedszkola.

Mali Muzycy - audycja muzyczna

Dnia 19 czerwca 2017 r.odbyło się spotkanie muzyczne prowadzone przez panią Edytę Tarmosiuk.  Przedszkolaki zapoznały się z wyglądem i brzmieniem altówki, oboju i klarnetu.

DZIEŃ DZIECKA W OBIEKTYWIE - PIĄTEK

DZIEŃ DZIECKA W OBIEKTYWIE - CZWARTEK

rok szkolny 2015-2016

VII Edycja po raz pierwszy Wojewódzkiego Turnieju „Bezpieczny Przedszkolak” w Przedszkolu Samorządowym Nr 35 „Wesołe”

26.04 2016 roku po raz 7 odbył się turniej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa małych dzieci. Uczestnikami turnieju było 21 dzieci z białostockich przedszkoli: Przedszkole Samorządowe Nr 51 „Przyjazne”; Przedszkole Samorządowe Nr 8; Przedszkole Samorządowe Nr 1 oraz gospodarze Turnieju Przedszkole Samorządowe Nr 35 „Wesołe”. Gośćmi spoza miasta były dzieci z Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Dobrzyniewie Dużym; Przedszkole „Słoneczne” z Wasilkowa oraz Przedszkole Samorządowe im. Jana Pawła II w Choroszczy. Celem VII edycji Turnieju było kształtowanie pożądanych postaw dotyczących bezpieczeństwa w różnorodnych sytuacjach życiowych związanych między innymi z ruchem drogowym, zabawami w domu, na powietrzu i w przedszkolu, kontaktach z osobami nieznajomymi oraz zwierzętami. Sponsorami wspaniałych nagród takich jak; kaski rowerowe, kamizelki odblaskowe, odblaski na rękę oraz drobne zabawki byli WORD, Urząd Miasta Białegostoku i Straż Miejska a Patronem Prezydent Miasta Białegostoku.

Eddie

Dzieci z naszego przedszkola miały okazję poznać Teddiego Eddiego. Miś jest dość psotny i sypia w śmierdzącej skarpecie, a mimo to zachęca setki dzieci do nauki angielskiego.

V edycja Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci – „MAM TALENT”

12.04.2016r. w naszym przedszkolu odbyła się V edycja Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci – „MAM TALENT” Przybyły do nas dzieci z Białostockich przedszkoli, aby zaprezentować swoje umiejętności i oczywiście zachwyciły wszystkich widzów. Dzięki tańcowi mogliśmy przenieść się do Indii, oglądaliśmy gimnastykę artystyczną, popisy recytatorskie i dramę. Wszyscy zostali nagrodzeni gromkimi brawami oraz statuetkami upamiętniającymi to wydarzenie. Zapraszamy za rok

rok szkolny 2014-2015

Politechnika Białostocka Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska

12 czerwca 2015r. dzieci z naszego przedszkola rozwijały wyobraźnię i wzbogacały wiedzę na Politechnice Białostockiej. Na początku bawiły się eksponatami interaktywnej wystawy matematycznej „ IQ Zagadki logiczne” na holu CNKPB. Następnie odwiedziły Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, gdzie pod kierunkiem mamy jednej z naszych wychowanek – Pani Doroty Gawryluk miały okazję obejrzeć prace studentów oraz zaprojektować wymarzoną zabawkę na przedszkolny plac zabaw.

Pokaz robotów mobilnych

Dnia 09.czerwca dzieci ze wszystkich grup przedszkolnych zwiedziły wydział Mechaniczny Politechniki Białostockiej. Obejrzały pokaz robotów mobilnych, które poruszaly się po śladzie, walczyły ze sobą, robiły różne ewolucje, współpracowały z ludźmi a nawet wydawały dźwięki i sygnały. Najwięcej emocji wzbudził łazik marsjański Magma 2 jako kelner dostarczający dzieciom napoje. Wszystkie chciały koniecznie z nim wspołpracować.

2 CZERWCA, JAK CO ROKU W NASZYM PRZEDSZKOLU,

UROCZYŚCIE OBCHODZONY BYŁ DZIEŃ RODZINY.

rok szkolny 2013-2014

rok szkolny 2012-2013