ARCHIWUM WYDARZEŃ

rok szkolny 2018-2019

Morza, lądy, oceany - wycieczka

Mądre Sowy aktorami...

„Wszyscy kochali Czerwonego Kapturka a najbardziej babcia, która mieszkała za lasem. Pewnego dnia mama powiedziała: Był gajowy u mnie z wieczora przyniósł wieści, że babcia jest chora. Trzeba szybko jej zanieść lekarstwa……… „ 7 i 10 czerwca z okazji uroczystych obchodów Dnia Dziecka Mądre Sowy przedstawiły przedszkolakom bajkę pt. „Czerwony Kapturek”. Spektakl w wykonaniu przedszkolaków stał na bardzo wysokim poziomie. Mali aktorzy jaki ich widzowie byli mile zaskoczeni występami kolegów i koleżanek.

Dzień dziecka piątek

Piątek to kolejny dzień uroczystych obchodów Dnia Dziecka. Dzisiaj kolejne starsze grupy spotkały się z pracownikiem – przewodnikiem Straży Miejskiej oraz psem Ajaksem. Dzieci dowiedziały się różnych ciekawostek dotyczących służby psa w Straży Miejskiej oraz właściwego zachowanie przy spotkaniu z nieznajomym psem. Młodsze przedszkolaki obejrzały spektakl teatralny pt. „Czerwony Kapturek” w wykonaniu kolegów i koleżanek z grupy Mądre Sowy oraz puszczały na placu zabaw mydlane bańki. Od godziny 13.30 wszystkie przedszkolaki uczestniczyły w treningu piłkarskim przeprowadzonym przez pana Dominika - trenera z AKADEMII PIŁKARSKIEJ „SUKCES”.

Dzień dziecka czwartek

Czwarty dzień obchodów Dnia Dziecka powitaliśmy tanecznie pod kierunkiem instruktora tańca p. Renaty. Wszystkie dzieci miały możliwość zaprezentowania umiejętności tanecznych, które są znakomitym sposobem na wypracowanie odpowiedniej sylwet, a przede wszystkim dużej przyjemności.

Dzień dziecka środa

„Księga Dżungli” to opowieść muzyczna, na którą wybrały się najstarsze  grupy wiekowe z naszego przedszkola. Piękne kostiumy, scenografia i akcja spektaklu wywarły ogromne wrażenie na naszych milusińskich. Wspólne zdjęcie z aktorami to dodatkowy atut takich spotkań kulturalnych.

Dzień dziecka wtorek

Dzień Dziecka to dzień świętowania wszystkich przedszkolaków. Była ku temu okazja 4 czerwca - dzieci korzystały z atrakcyjnych dmuchanych urządzeń. Miały do dyspozycji wielką zjeżdżalnię oraz dwie mniejsze.  „Dmuchańce,” które rozstawiono w przedszkolnym ogrodzie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem przedszkolaków. Po udanej zabawie, zmęczone ale uśmiechnięte dzieci, udały się do swoich sal. Ta plenerowa impreza odbyła się dzięki wsparciu Rady Rodziców naszego przedszkola.

Dzień dziecka poniedziałek

Dzień dziecka w naszym przedszkolu trwa cały tydzień. Już pierwszego dnia zaplanowanych mieliśmy mnóstwo atrakcji. Ruchu dostarczyła nam papuga Paroot oraz nasza przemiła Pani od zajęć tanecznych. Umysł ćwiczyliśmy razem z Panem i Panią od programowania oraz przywiezionym przez nich robotem. Duszę zaspokoiły kolorowe impresje twórcze na folii.

rok szkolny 2017-2018

Uroczyste obchody Dnia Dziecka

PT. „TYDZIEŃ WESOŁEGO PRZEDSZKOLAKA

Rozśpiewany Białystok

Znalezione obrazy dla zapytania chór dziecięcy gifChór naszego przedszkola brał udział w przeglądzie chórów przedszkolnych "Rozśpiewany Białystok" w Młodzieżowym Domu Kultury. Za występ chó został nagrodzony złotym dyplomem. Serdecznie gratulujemy wszystkim śpiewającym.

IX WOJEWÓDZKI TURNIEJ BEZPIECZNEGO PRZEDSZKOLAKA

Chcemy lepiej niż rodzice pieszo chodzić przez ulicę.

VII PRZEGLĄD UZDOLNIEŃ I TALENTÓW DZIECI

Już po raz siódmy  gościliśmy w naszym przedszkolu uczestników  Międzyprzedszkolnego Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci

WITAJ WIOSNO !

Ostatnie wzgórki śniegu znikają na łące. Cała ziemia paruje i wyżej świeci słońce. Bałwanek na podwórku już się zmienia w wodę, a wierzby wokół domu puszczają pędy młode. Lecz wiosna nie przychodzi choć ciągle o niej śnimy bo boi się Marzanny złej wróżki śnieżnej zimy. Nie zakwitną pierwiosnki, nie zazielenią się zboża dopóki zła Marzanna nie odpłynie do morza. Niekiedy wiosna przybywa a zima szybko znika. Zrobimy dziś Marzannę ze słomy i z patyka. Śpiewając pieśń o wiośnie, spotkamy się nad rzeczką, wrzucimy w nią Marzannę niech płynie, lecz daleko.

rok szkolny 2016-2017

Podziękowania Rodzicom

Drodzy rodzice, z całego serca dziękujemy Wam za zainteresowanie i bezinteresowną pomoc na rzecz naszego przedszkola.

Mali Muzycy - audycja muzyczna

Dnia 19 czerwca 2017 r.odbyło się spotkanie muzyczne prowadzone przez panią Edytę Tarmosiuk.  Przedszkolaki zapoznały się z wyglądem i brzmieniem altówki, oboju i klarnetu.

DZIEŃ DZIECKA W OBIEKTYWIE - PIĄTEK

DZIEŃ DZIECKA W OBIEKTYWIE - CZWARTEK

rok szkolny 2015-2016

VII Edycja po raz pierwszy Wojewódzkiego Turnieju „Bezpieczny Przedszkolak” w Przedszkolu Samorządowym Nr 35 „Wesołe”

26.04 2016 roku po raz 7 odbył się turniej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa małych dzieci. Uczestnikami turnieju było 21 dzieci z białostockich przedszkoli: Przedszkole Samorządowe Nr 51 „Przyjazne”; Przedszkole Samorządowe Nr 8; Przedszkole Samorządowe Nr 1 oraz gospodarze Turnieju Przedszkole Samorządowe Nr 35 „Wesołe”. Gośćmi spoza miasta były dzieci z Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Dobrzyniewie Dużym; Przedszkole „Słoneczne” z Wasilkowa oraz Przedszkole Samorządowe im. Jana Pawła II w Choroszczy. Celem VII edycji Turnieju było kształtowanie pożądanych postaw dotyczących bezpieczeństwa w różnorodnych sytuacjach życiowych związanych między innymi z ruchem drogowym, zabawami w domu, na powietrzu i w przedszkolu, kontaktach z osobami nieznajomymi oraz zwierzętami. Sponsorami wspaniałych nagród takich jak; kaski rowerowe, kamizelki odblaskowe, odblaski na rękę oraz drobne zabawki byli WORD, Urząd Miasta Białegostoku i Straż Miejska a Patronem Prezydent Miasta Białegostoku.

Eddie

Dzieci z naszego przedszkola miały okazję poznać Teddiego Eddiego. Miś jest dość psotny i sypia w śmierdzącej skarpecie, a mimo to zachęca setki dzieci do nauki angielskiego.

V edycja Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci – „MAM TALENT”

12.04.2016r. w naszym przedszkolu odbyła się V edycja Przeglądu Uzdolnień i Talentów Dzieci – „MAM TALENT” Przybyły do nas dzieci z Białostockich przedszkoli, aby zaprezentować swoje umiejętności i oczywiście zachwyciły wszystkich widzów. Dzięki tańcowi mogliśmy przenieść się do Indii, oglądaliśmy gimnastykę artystyczną, popisy recytatorskie i dramę. Wszyscy zostali nagrodzeni gromkimi brawami oraz statuetkami upamiętniającymi to wydarzenie. Zapraszamy za rok

rok szkolny 2014-2015

Politechnika Białostocka Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska

12 czerwca 2015r. dzieci z naszego przedszkola rozwijały wyobraźnię i wzbogacały wiedzę na Politechnice Białostockiej. Na początku bawiły się eksponatami interaktywnej wystawy matematycznej „ IQ Zagadki logiczne” na holu CNKPB. Następnie odwiedziły Wydział Budownictwa i Inżynierii Środowiska, gdzie pod kierunkiem mamy jednej z naszych wychowanek – Pani Doroty Gawryluk miały okazję obejrzeć prace studentów oraz zaprojektować wymarzoną zabawkę na przedszkolny plac zabaw.

Pokaz robotów mobilnych

Dnia 09.czerwca dzieci ze wszystkich grup przedszkolnych zwiedziły wydział Mechaniczny Politechniki Białostockiej. Obejrzały pokaz robotów mobilnych, które poruszaly się po śladzie, walczyły ze sobą, robiły różne ewolucje, współpracowały z ludźmi a nawet wydawały dźwięki i sygnały. Najwięcej emocji wzbudził łazik marsjański Magma 2 jako kelner dostarczający dzieciom napoje. Wszystkie chciały koniecznie z nim wspołpracować.

2 CZERWCA, JAK CO ROKU W NASZYM PRZEDSZKOLU,

UROCZYŚCIE OBCHODZONY BYŁ DZIEŃ RODZINY.

rok szkolny 2013-2014

rok szkolny 2012-2013